Skip to main content

Florence in Nederweert is verkozen tot IJssalon van het Jaar 2013.

Marjo Jansen 01 Marcel Jansen mvv IJsvak26 MAART 2013 | Alle 95 deelnemers van de wedstrijd mochten begin februari al met 1 medewerker uitkomen tijdens de wedstrijden voor de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie. De scores hiervan werden bij elkaar opgeteld.

De 5 ijssalons met de hoogste score waren de genomineerden voor IJssalon van het Jaar. Deze zijn vervolgens beoordeeld op gastvrijheid en hygiëne. De beoordelingen die hieruit voortkwamen zijn opgeteld bij de eerdere scores, wat leidde tot de uiteindelijke winnaar: Florence.

De bekendmaking van de winnaar was maandag 25 maart, op de eerste dag van de Week van het Ambachtelijk IJs, bij het IJscentrum in Wageningen. Florence werd dus tot winnaar gekozen. Ondernemers Marjo en Marcel Jansen ontvingen de beker uit handen van SVH Meesterijsbereider Luc Blok, de winnaar van 2012.

De wedstrijdDe beurs IJsvak en de daaraan gekoppelde IJsvak-wedstrijden wordt jaarlijks georganiseerd met als doel de vakbekwaamheid, creativiteit en inventiviteit te stimuleren. Hierbij spelen hygiëne, presentatie en beroepshouding een essentiële rol. Naast de wedstrijden worden de bezoekers via presentaties, voorlichting en workshops voorbereid op het nieuwe ijsseizoen.

Bron: © Horeca Entree