Skip to main content

Een echte vakman is van ons heengegaan……

IN MEMORIAM

Peter van der Poel

peter-van-der-poelPeter is er niet meer. De laatste weken werd het al wat stiller rondom Peter. Intimi wisten wel wat er aan de hand was. Veel te vroeg heeft het onvermijdelijke nu ook hem getroffen. Allerlei woorden kunnen we erop loslaten maar eigenlijk past ons alleen maar stilte omdat het nu allemaal zo zinloos is. Feit is wel dat we Peter, die een echte vakman was, hard zullen gaan missen. Zijn tomeloze inzet straalde niet alleen op de Meesterijsbereiders maar zeker ook af op zijn kinderen en personeel.
Peter zei nooit nee of geen tijd als er een beroep op hem werd gedaan. Of het nu was om buitenlandse gasten te ontvangen, rond te leiden of uitleg te geven over het hoe en waarom van het opzetten van een eigenbedrijf. Vanuit Vietnam en Rwanda kwamen er nu zelfs dankbetuigingen en condoleances binnen.
Peter, een van de SVH Meesterijsbereiders, was de motor achter zoveel dat een positieve richting aan de branche heeft gegeven. Peter kon ook stevig op de rem gaan staan als hij het uiteindelijke resultaat niet zo zag zitten. Door zijn diplomatieke laveren kon hij partijen bij elkaar brengen. We kunnen daar natuurlijk talloze voorbeelden van geven maar dat lijkt nu niet zo zinvol.
We hebben niet meer de kans gehad hem nog eens goed in de schijnwerpers te zetten. We zijn daarom blij dat hij met gepaste trots de laatste jaren een aantal hoofdprijzen in de wacht mocht slepen.
We zullen zijn vrolijke lach in onze herinnering bewaren en blijvend dankbaar zijn voor alle goede dingen die hij voor ons allen maar zeker ook als onmisbare steunpilaar voor Ice4Africa heeft gedaan.
We wensen zijn vrouw en kinderen veel sterkte in de moeilijke tijd die voor hen ligt.

5 november 2014