Skip to main content

Vier Meesterijsbereiders genomineerd voor titel ijssalon van het jaar 2014

ijswedstrijden-2014-genomineerden

HAAFTEN – Vandaag zijn, na de prijsuitreiking van de Gouden IJscreatie, de 5 genomineerde ijssalons voor IJssalon Van Het Jaar 2014 bekend gemaakt. In willekeurige volgorde zijn dit:

  • Van der Poel’s ijs te Hengelo
  • Huupkens IJs te Weert
  • Clevers IJssalons te Grubbenvorst
  • IJs en Spijs te Haps
  • Luciano’s IJs te Wassenaar

Net als vorig jaar, zijn dit jaar de vijf beste deelnemers van zowel de Gouden IJsspatel als de Gouden IJscreatie verkozen tot genomineerden voor de titel IJssalon van het Jaar 2014.

In maart zullen alle genomineerde bedrijven beoordeeld gaan worden op de toepassing van de hygiënische aspecten, klantvriendelijkheid en communicatie binnen hun bedrijf. Op woensdag 26 maart 2014, tijdens de Week van het Ambachtelijk IJs, zal op een nog nader bekend te maken locatie de feestelijke uitreiking plaatsvinden van de IJssalon van het Jaar 2014.

De IJsvak, hét trefpunt in Nederland voor alles op het gebied van ambachtelijk ijs, wordt jaarlijks georganiseerd met als doel de vakbekwaamheid, creativiteit en inventiviteit te stimuleren. Hierbij spelen hygiëne, presentatie en beroepshouding een essentiële rol. Naast de wedstrijden worden de bezoekers via presentaties, voorlichting en workshops voorbereid op het nieuwe ijsseizoen.

De IJsvak vond dit jaar voor de twintigste keer plaats en de vakwedstrijden beleefden in deze vorm hun achtste editie. Sinds vorig jaar is het IJscentrum zich meer gaan richten op de IJsVak-Wedstrijden en heeft daarom de organisatie van de IJsVak-Beurs overgedragen aan commerciële partijen. Met deze beweging geeft het IJscentrum aan zich vanuit hun neutrale en onafhankelijke positie meer te kunnen concentreren op het verhogen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de IJsVak-Wedstrijden.