Skip to main content

Van der Poel in Enschede ‘IJssalon Van Het Jaar 2014’


WAGENINGEN – Van der Poel’s aan de Oude markt in Enschede is de beste IJssalon van Nederland. Tijdens de spannende uitreiking vanmiddag in Enschede ontving eigenaren Pieter en Meike van der Poel de beker die bij de titel hoort.

IJsbereider Pieter van der Poel is reuze trots op de titel. “Dit is een kroon op ons werk. Prachtig, morgen openen we onze nieuwe salon hier ook in Enschede. Zo mooi hoe alles weer samenvalt.” Ook zus Meike is reuze trots; “Het was zo spannend weer, dan is de ontlading ook zo groot.” Een jaar lang mag ijssalon Van der Poel Enschede zich nu de beste van Nederland noemen.

De ijssalons die streden om de titel ‘IJssalon Van Het Jaar’ mochten met één medewerker uitkomen tijdens de wedstrijden voor de ‘Gouden IJsspatel’ en de ‘Gouden IJscreatie’ tijdens de IJsVak-Beurs op 3 februari jl. te Haaften. De vijf ijssalons met de hoogste score zijn vervolgens genomineerd voor IJssalon Van Het Jaar.

Tijdens de nominatieperiode, zijn de genomineerde ijssalons beoordeeld op gastvrijheid en hygiëne. De beoordelingen die hier uit voortkomen worden opgeteld bij de eerdere scores, dit leid tot de uiteindelijke winnaar.

20e editie

De IJsVak-Beurs en de daaraan gekoppelde IJsVak-Wedstrijden worden jaarlijks georganiseerd met als doel de vakbekwaamheid, creativiteit en inventiviteit te stimuleren. Hierbij spelen hygiëne, presentatie en beroepshouding een essentiële rol. Naast de wedstrijden worden de bezoekers via presentaties, voorlichting en workshops voorbereid op het nieuwe ijsseizoen. De IJsVak-Beurs vond dit jaar voor de twintigste keer plaats en de IJsVak-Wedstrijden, georganiseerd door het IJscentrum, beleefden hun achtste editie in deze opzet.