Skip to main content

Bert Waninge slaagt voor Meesterproef SVH Meesterijsbereider

Bert WaningeBert Waninge (1973), Hoofdijsbereider bij IJssalon Van der Poel in Hengelo, is geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterijsbereider. Het was drie jaar geleden dat voor het laatst een Meesterproef SVH Meesterijsbereider werd afgelegd.

Bert Waninge slaagt voor Meesterproef SVH Meesterijsbereider
De Meesterproef nam twee dagen in beslag, omdat het maken van ijsproducten een complex proces is dat niet binnen een dag kan worden uitgevoerd. De proef werd afgenomen door SVH Meesterijsbereiders Joep Biemans, Walter Goemans (Goemans IJscafé in Zaandam) en Jacqueline Hilders (IJscafé Da Benito in Haarlem), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De commissie kijkt terug op een mooie proef waaruit wederom bleek dat Bert Waninge een echte vakman is. ‘De opdracht die de commissie Waninge gaf was zeker niet makkelijk, maar Bert heeft hem erg goed en creatief uitgevoerd. Er stond een prachtig buffet met als thema Trouwen’, aldus Walter Goemans.

IJssalon van het jaar 2014
Bert Waninge startte zijn carrière als patissier en chocolatier en maakte later de overstap naar het ijsvak. Sinds 2002 werkt hij bij IJssalon Van der Poel. Daar werkte hij jaren samen met SVH Meesterijsbereider Peter van der Poel, die eind vorig jaar overleed. Waninge: “Van hem heb ik veel mogen leren, zoals niet te snel tevreden zijn en blijven zoeken naar perfectie.” Waninge is de drijvende kracht achter een aantal mooie ijsprijzen zoals de IJssalon van het jaar 2014 en de Gouden IJscreatie 2014.

Innoveren
De SVH Meestertitel is voor Bert Waninge een kans om zijn kennis te delen, verbreden en verdiepen. Waninge: ‘Het bereiden van ijs is een vak van pure passie en toewijding om mensen blij te maken en een goed gevoel te geven. Deze passie en kennis over mijn vak deel ik graag met gasten, collega’s en iedereen die een voorliefde heeft voor lekker en eerlijk eten. Zo zorg je ervoor dat je blijft innoveren en evolueren. Dat is in ons vak heel belangrijk, want de ijsmarkt is heel trendgevoelig.’