Skip to main content

SVH Meesterijsbereider

De titel SVH Meesterijsbereider is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ijs bereiden in Nederland. Dragers van deze titel hebben tijdens een meesterproef aangetoond dat zij beschikken over uitgebreide kennis en vaardigheden op hun vakgebied. Een uitgebreid onderzoek door deskundigen bepaalt of iemand kan worden toegelaten tot de SVH Meesterproef. Om de titel te behalen moet men zich gedurende langere tijd hebben bewezen op het gebied van ijs, patisserie en chocolade. Nadat de proef met gunstig gevolg is afgelegd, vindt de inauguratie plaats.

We kennen in ons land naast de Meesterijsbereider ook meerdere andere SVH- Meestertitels, namelijk Meestergastvrouw- of gastheer, Meesterkok, Meesterschenker, Wijnmeesters en Meesterhorecaondernemer. Ook werkt het SVH, en in het bijzonder de Meesterijsbereiders, nauw samen met de Meester Patissiers en Meester Boulangers (www.meestertitel.eu)

Nederland telt circa 226 SVH Meesters verdeeld over zes sectoren binnen de gastvrijheidsbranche. Daarnaast zijn er momenteel 3 Meester Patissiers en 7 Meester Boulangers. Allemaal vakmensen die het hoogst haalbare in hun carrière hebben bereikt. Meester zijn betekent voor de meeste een extra dimensie aan het uitoefenen van het vak en een ware ambassadeur voor het vak.

Een titel is dus niet zomaar een lintje maar een verdienste voor de inzet van een jarenlange voorbereiding en het toonbeeld dat een Meester ook daadwerkelijk Meesterlijk in het vak is. Wil je nou ook SVH Meesterijsbereider worden, neem dan eens contact op met Hanneke Westland, zij is secretaris van de Meestertitels van de SVH. Zij is te bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Maar kijk ook zeker bij de aanmeldingsvoorwaarden door op de deze link te klikken.  Spreek ook gerust eens een Meester aan om haar of hem te vragen naar de ervaringen!

Hoe word je Meester IJsbereider

De titel van SVH Meesterijsbereider is de hoogste titel die een ijsbereider kan behalen. Dragers van deze titel hebben tijdens de meesterproef aangetoond dat zij beschikken over uitgebreide kennis en vaardigheden op hun vakgebied. Naast het ambachtelijk bereiden van ijs en ijsproductie werkt een SVH Meesterijsbereider ook op meesterlijk niveau op het gebied van patisserie. Om in aanmerking te komen voor deze SVH Meestertitel dient u minimaal aan een aantal voorwaarden te voldoen, die te maken hebben met zowel uw ervaring als ijsbereider als uw persoonlijke vaardigheden. U kunt deze voorwaarden hier nalezen:

→ Aanmeldingsvoorwaarden Meesterproef SVH Meesterijsbereider

Voldoet u aan deze criteria en wilt u nog meer weten over de procedure en de SVH Meestertitels, dan kunt u contact opnemen met de Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland: telefoon 088 - 050 15 17 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.